miércoles, 22 de julio de 2009

Bé, començo aquesta apassionant aventura pels llibres recomenant un que estic acabant de llegir: UNA HISTORIA CHOCANTE, Pío Moa, Ediciones Encuentro, 619 pàgines.

Per aquells que no coneguin a l'escriptor, us dirè que Pío Moa es un antic lluitador antifranquista, membre del PCE i del GRAPO, així doncs es un personatge polèmic, però gran coneixedor de les interioritats de l'extrema esquerra espanyola i del llegat del franquisme.

UNA HISTORIA CHOCANTE, ens narra de manera conjunta el paper dels nacionalismes vasc i català en la històra contemporània d'Espanya, desde els seus neixaments al segle XIX, fins als nostres dies.

Resulta clarificador l'apartat dedicat a la contribució del PNV, La Lliga, ERC, el PSOE, etc... en l'adveniment de la República i, tambè les culpes d'aquests partits en l'origen del cop d'estat i, la posterior guerra civil. Us recomano la seva lectura, que a ben segur, obrirà algún que altre ull tancat.

2 comentarios:

  1. Hosti ¡ està molt bé. Desconeixia aquesta bona i gran afició teva. Jo llegeixo molt poc, bé vull dir llibres per que llegeixo tota la premsa esportiva catalana i d´altres lectures d´advocacia, lleis, sentèncias , etc. Però sens dubte molt bona idea . No se si has llegit a primera de MILLENIUM . Jo no. Però he vist la pel.li. De fet faig temes de cinema. Si has vist la pel.l i llegit el llibre voldria saber que en penses .

    Eduard C.

    ResponderEliminar
  2. Bé, encara ni una cosa ni l'altre, però aquestes fulgurants aparicions d'escriptors estrelles amb tant d'èxit a mi no hem fan molta gràcia que vols que et digui.

    Llegirè els llibres però, sincerament no espero gran cosa.

    ResponderEliminar